Konu
:
Abant Usulü Kuzu Kebabı (Bolu)
Yalnız Mesajı Göster
Abant Usulü Kuzu Kebabı (Bolu)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Abant Usulü Kuzu Kebabı (Bolu)
Abant Usulü Kuzu Kebabı (Bolu)
Malzemeler:
1 kilo kuzu eti (irice doğranmış)
500 gram patlıcan
2 adet orta boy soğan
2 adet dolmalık biber
Yarım demet maydanoz
3 adet iri domates
1 çorba kaşığı tereyağı
Kızartmalık yağ
Tuz
Sos için
:
30 gram tereyağı
3/4 kahve fincanı un
250 gram süt
1 kahve fincanı kaşar rendesi
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Tencereye 1 kaşık tereyağını, kemiksiz kuzu etini ve ince kıyılmış soğanları iyice kavurun
Kısık ateşte eti pişmeye bırakın
Etin suyu azaldıkça 1'er fincan sıcak su ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın
Ayrı bir yerde patlıcanları temizleyip alacalı soyun
Yarım parmak inceliğinde dilimleyip, tuzlu suyun içinde 30 dakika süreyle bekletin
Böylelikle patlıcan acı suyunu atacaktır
Patlıcanları hafif sıkıp suyunu alın
Bol yağda kızartıp kağıt peçete üzerine alın
Aynı yağda uzunlamasına böldüğünüz 2 adet dolmalık biberi kızartın
Patlıcanları fırın tepsisine dizin
Üzerine pişen etleri koyun, onlarında üzerine sırasıyla biberleri, soyulmuş ve dilimlenmiş domatesleri dizin
Kebabı kendi suyunda pişmeye bırakın, domatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Ayrı bir yerde un ve yağı hafif sarartın
Süt ilave edin
Karışım hafif koyulaşınca rendelenmiş kaşar koyup karıştırın
Bu karışımı kebabın üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul