Konu
:
Etli Patlıcan Tava Tarifi ( Ankara )
Yalnız Mesajı Göster
Etli Patlıcan Tava Tarifi ( Ankara )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Patlıcan Tava Tarifi ( Ankara )
Etli Patlıcan Tava Tarifi ( Ankara )
Malzemeler:
1 kilogram
kuzu
kuşbaşı
1
30 kilogram
patlıcan
3 diş
sarımsak
2 adet
domates
2 adet kuru
soğan
4-5 adet sivri
biber
1
tatlı
kaşığı acı kırmızı pul
biber
Yeteri kadar tuz
1 su bardağı sıcak su
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları temizleyin
Halka halka doğrayarak 10-15
dakika
tuzlu suda bekletin
Suyunu süzerek kurulayın
Sıvı yağı tavada kızdırarak
patlıcan
dilimlerini kızartın
Etleri yıkayarak süzün
Tavaya etleri
ve
sarımsağı
koyun
Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
Sonra bir bardak sıcak
su
ilave edin
Kısık ateşte, etlerin pişmesine yakın tuzunu ilave edin
Etler iyice pişince ateşten alın
Patlıcanları geniş y
ayva
n bir tencereye alın
Üzerine pişen etleri
koyun
Ayrı bir yerde kabukları soyulmuş
domates
, sapları kesilip tohumları çıkarılmış
biber
ve
soğan
ları iri iri doğrayın
Tuz ve kırmızı pul
biber
i ilave edin
Hepsini harmanlayıp etlerin üzerine yayın
1 fincan su ilavesiyle kısık ateşte üst malzemeleri pişinceye kadar bırakın
Daha sonra tahta kaşıkla bir kez harmanlayıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul