Konu
:
İspanaklı Beyin Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Beyin Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Beyin Tarifi
1/2 kg
ıspanak
1 kaşık Teremyağ
1 baş soğan
Tuz
Karabiber
6 beyin
1 baş soğan
1 baş kereviz
1/4 demet maydanoz
3 adet karabiber
Tuz
100 gr
Teremyağ
1/2 limon
Beyinleri soğuk suya koyun
Üzerindeki ince zarı soyun
Bir tencereye zarı soyulmuş beyinleri, iri doğranmış soğanı, havucu kerevizi, maydanozu, tane karabiberi ve tuzu koyun
Beyinin üzerine çıkacak kadar su ve tuz ilave edip ateşe oturtun
Orta hararetli ateşte 20 dakika kaynatın
Kendi suyunda soğutun
Beyinleri çıkararak bir tepsiye dili zin
100 gram Teremyağına 3 kaşık su veya 1/2 limon suyu sıkıp ateşte kaynatın
Tuz ve karabiber atın
Tepsideki beyinlerin üzerine döküp üstlerini yağlı kağıt veya kapakla kapatarak 20 dakika pişirin
Ispanakları ayıklayarak yıkayın
Kendi suyu ile haşlayın
Bir süzgece boşaltın
Sıkarak bıçakla ince ince kıyın
Yağı bir tavaya koyun, ince kıyılmış soğanı pembeleştirin
Sonra ıspanakları koyun, biraz da onunla kavurun
Yarım bardak su, tuz, karabiber ilave edip pişirin
Servis tabağına ıspanak püresini koyarak, aralarına pişmiş beyinleri dilimlere keserek yerleştirin
Üzerlerine beyinlerin piştiği yağlı suyu dökerek sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul