Konu
:
Pirzola (Darak) Tava (Gaziantep)
Yalnız Mesajı Göster
Pirzola (Darak) Tava (Gaziantep)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirzola (Darak) Tava (Gaziantep)
1 kg kuzu pirzola (darak)
3 adet domates
4 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı su
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz
Tepsiye pirzolalar dizilir
Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğanlar ve domatesler yerleştirlir
Diğer yanda salça, nar ekşisi, pul biber, tuz, su ve yağ karıştırılır
Pirzolalrın üzerine gezdirilir
Tepsinin ağzı yağlı kağıtla ya da kapakla kapatılır
190 derece sıcak fırına sürülür
30-35 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul