Konu
:
Evde Etli Pide Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Evde Etli Pide Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Etli Pide Tarifi
Evde Etli Pide
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Alabildiği kadar un
Tuz
Harç için:
Yarım kg kuzu kuşbaşı
3 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
3 adet sivri biber
Tuz, karabiber
Önce harç hazırlanır
Tavada yağ koymadan kuşbaşı et kavrulur
Üzerine yarım daire şeklinde doğranmış soğan ve iri doğranmış biber atılır
Soğan yumuşamaya başlayınca salça, tuz ve karabiber eklenir
Harç soğurken hamur hazırlanır
Yoğurma kabına yumurta, yoğurt ve yağ konur, karıştırılır
Üzerine tuz, kabartma tozu ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur
Hamur 20 dakika dinlendirilir
Daha sonra 4 eşit parçaya ayrılır
Her parça unlu zeminde, merdaneyle kayık şeklinde açılır
Üzerlerine etli harç paylaştırılır
kenarları katlanır, ucu büzülür
Pideler yağlamış tepsiye konur, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul