Konu
:
İçli Köfte Tarifi ( Mardin )
Yalnız Mesajı Göster
İçli Köfte Tarifi ( Mardin )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Köfte Tarifi ( Mardin )
İçli Köfte Tarifi ( Mardin )
60 köfte için MALZEMELER:
500 gram kıyma
500 gram ince yarma
250 gram ince bulgur
4 adet soğan (orta büyüklükte)
50 gram kişniş
50 gram margarin
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber ve yenibahar
HAZIRLANIŞI:
ince yarma, tuzlu suda 30 dakika bekletilir
Bu arada iç hazırlanır
İÇ HAZIRLAMA:
Soğanlar ince ince doğranıp pembeleşene dek margarinle kavrulur
Pembeleşince kıyma, tuz, karabiber ve yenibahar eklenip hafif ateşte beş dakika karıştırılır
İnce kıyılmış maydanozlar da ilave edilir ve tencere ateşten alınır
HAMUR HAZIRLAMA:
Bekletilen yarmaya bulgur ve kişniş eklenerek iyice yoğrulur
Oluşan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır
Her parça elle yumurta şeklinde açılır, hazırlanan iç doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır
Büyükçe bir tencerede bolca su (3 litre) kaynatılır
Kaynayan suya tuz ve köfteler (en fazla 30 adet) atılır
Haşlamaya bırakılan köfteler, 10 dakikada bir dikkatlice karıştırılır
Haşlanan köftelere, suyu ılıklaştıracak kadar (yarım litre) su dökülür
Köfteler tencereden çıkarılarak bir süzgece alınır
Suyu süzülen köfteler, tere, marul ve maydanoz serpiştirilmiş tabaklara alınır
Limon ve domates dilimleriyle servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul