Konu
:
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi Resimli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi Resimli Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi Resimli Tarifi
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi Resimli Yapılışı Mazemeleri
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi
Resimli Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi
Malzemeler
1 adet tavşanın sırtı (filetosu)
20 adet ardıç tanesi
2 diş karanfil
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kekik
5 adet tane karabiber
1 diş sarımsak
dilimlenmiş 1 küçük soğan ve bir küçük havuç
tuz, bir çimdik karabiber
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sos puavrad yoksa fon dö vo
5 adet ardıç tanesi, ince ezilmiş veya havanda dövülmüş
Yapılışı
Tavşanın böbrek yatağı ve pirzolalarının bütününü eğer şeklinde dörp parmak eninde kaburga kemikleri ile beraber kesilerek hazırlanmasına tavşan sırtı veya tavşan filetosu (Rable rabl) denir
Tavşan sırtının üstte etin üzerindeki zarı keskin bir bıçağın burnu ile temizleyip küçük bir kaba üstünü alta getirerek koyunuz
Üzerine yağlar, ezilmiş ardıç, tuz ve sos hariç diğer kalan bütün malzemeleri ilâve edip yirmi dört saat buzlukta bekletiniz (Marina yapınız)
Sonra marinadan çıkarınız, tuzlayıp biberleyiniz
Tavşan sırtının girebileceği bir kasrola veya dibi kalın bir tepsiye rafine yağını koyup kızdırıp tavşan sırtını sırt üstü tepsiye koyunuz
Hızlı fırında zaman zaman içindeki yağdan alıp üzerine dökerek ve alt üst çevirerek oniki onbeş dakika pişirip fırından çıkarınız
Tavşanı bir servis tabağına çıkarıp tepsideki yağı dökünüz
Üzerine sosu koyup bir kere kaynatıp süzdürünüz
Sosun içine karıştırarak tereyağını ve ezilmiş ardıçları yediriniz, tavşan filetosunu mutfakta veya misafirin önünde dilimleyip sosunu yanında ayrı olarak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul