Konu
:
Pesto Soslu Mantarlı Biftek Tarifi ( Fransa )
Yalnız Mesajı Göster
Pesto Soslu Mantarlı Biftek Tarifi ( Fransa )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pesto Soslu Mantarlı Biftek Tarifi ( Fransa )
Pesto Soslu Mantarlı Biftek Tarifi ( Fransa )
Malzemeler:
Yarım kilo
kuzu
biftek
10 tane
mantar
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı
süt
krema
sı
1 çay bardağı sıcak su
2 diş
sarımsak
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı soya yağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük boy
soğan
Yeteri kadar tuz kara
biber
kekik
Ispanak garnitür için:
1 çorba kasesi ince kesilmiş
ıspanak
1 adet
soğan
1 çay kaşığı yağ
1 çorba kaşığı
krema
1 tutam kara
biber
Yarım paket et su
Hazırlanışı:
Derin bir tabağa soya sosunu, yağını, rendelenmiş
soğan
ı, sarımsağı, tuzu, bir
kaşık
sıvı yağı, kekik ve kara
biber
i koyup hepsini karıştırın
Biftekleri de ekleyip 1 gece buzdolabında bekletin
Marine edilen biftekleri ince teflon tavada alt üst kızartın
Tabağa alıp bir kenara
koyun
Aynı etlerin tavasında
soğan
ve sarımsağı kavurun ve un ilave edin
Un kavrulduktan sonra, marinedeki soya sosunu ekleyin
Bir çay bardağı sıcak suyla beraber etleri de katarak, ince doğranmış
mantar
larla beraber ağır ateşte pişirin
Ocaktan indirmeden 2
dakika
önce
krema
ilave edip biraz piştikten sonra altını kapatın
Servis tabağına etleri koyup üzerine pesto sos gezdirin
Patates püresi ve
ıspanak
püresiyle servise sunun
Ispanak Püresi: İnce kesilmiş
soğan
ı bir çay kaşığı yağda kavurun
Yıkanmış ve ince kesilmiş
ıspanak
ları kavurun
Yarım paket et suyuyla pişirin
Bir kaşık
krema
ilave edip, altını kapatın
Etin yanında garnitür olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul