Yalnız Mesajı Göster

Paçalı Nohut Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paçalı Nohut Tarifi



Paçalı Nohut Tarifi

8 keçi paçası (temizlenmiş)

6 su bardağı su

250 gr nohut (tuzlu suda bir gece bekletildikten sonra yıkanıp, süzülmüş)

75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı

2 büyük soğan (ince doğranmış)

2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve kuşbaşı doğranmış)

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

Önce paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız Yağı büyükçe bir tencerede orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip 3-4 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar kızartınız Suyu, paçaları, domatesi, domates salçasını, tuzu ve nohutları ekleyip, malzemeyi tencerenin ağzı kapalı olarak 3,5-4 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi derin bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla