Konu
:
Bulgur Kasesinde Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Bulgur Kasesinde Kebap
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgur Kasesinde Kebap
Bulgur Kasesinde Kebap
Malzeme :
OktayUstaTarifi 3 su b
ince bulgur
2 patates
1 yumurta
aldığı kadar un
1 su b
su
tuz,karabiberkırmızı biber
kimyon
Kebap için:
350 gr
kuzu eti 1 kase mantar
2 domates
3 biber
1 soğan
4 diş sarımsak
2 sap yeşil soğan
Hazırlanışı : 1 su b
su ile ıslatılmış ve demlendirilmiş bulgur karıştırma kabına alınır
Üzerine haşlanmış ve ezilmiş patates, yumurta ve alabildiği kadar un ile yoğurulur
Harcın tuzu va baharatı ayarlanır ve üzeri streç film ile kapatılarak 15 dk
buzdolabında bekeltilir
Bu sırada kebabı için tavaya sıvı yağ alınır
Üzerine doğranmış kuzu eti alınarak bir süre sotelenir
Daha sonra üzerine doğranmış mantar, biber, soğan, sarımsak ve salça eklenerek sotelenir
Buzdolabında bekletilen bulgurlu harca çanak şekli vermek için; küçük bir kasenin içi streç film ile kaplanır
Daha sonra streç film el ile ıslatılır
Harçtan limon büyüklüğünde koparılıp yine el ıslatılarak streç filmin üzeri kaplanır
İyice sıvandıktan sonra streç film kaseden ayrılır
Tüm harç için aynı işlem gerçekleştirilir
Hazırlanan çanaklar yağda kızartılarak havlu kağıt yardımı ile yağı süzdürüldükten sonra servis tabağına alınır
Çanakların içi hazırlanmış olan etli harçtan konularak servis yapılır
İçli köfte tadında sunumu farklı bir lezzet
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul