Tavuk Sarması Tarifi
Tavuk Sarması Tarifi
Malzemeler
- 5 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
- 3 yemek kaşığı mantar
- 2 yemek kaşığı margarin
- 5 dilim taze kaşar peyniri
- Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı
Mantarı ince ince kıyınPatates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın 1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin
Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatınİyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın
Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün Yarım çay bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirinKızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
|