Konu
:
Tavuk Sarması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Sarması Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Sarması Tarifi
4 adet tavuk bonfile
1 su bardagi konserve bezelye
2 adet patates
3 adet havuç
Beşamel sos:
2 yemek kasigi un
2 su bardağı süt
50 gr Teremyağ
Üzeri için:
1 paket dil peyniri
Etleri marine etmek icin:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bonfileleri doverek inceltin
Marina malzemelerini karistirip bonfilleri sosun icinde birkac saat buzdolabinda bekletin
Havuc ve patetesin kabuklarini soyup kucuk kup seklinde dograyin
Tencereye 1 su bardagi su koyup yumusayincaya kadar haslayin
Suyunu suzup bezelyelerle birlikte karistin
Etleri marina sosun icinden cikartip suzun
Etin bir parcasinin icine hazirlanmis icten bir miktar koyup rulo seklinde sarip firin tepsisine koyun
Tavaya tereyagini eritip icersine un ilave edip rengi degisene kadar kavurun
Sut ve tuz ilave edip karistirarak pisirin
Tepsideki tavuk rulolarin uzerine esit sekilde dokun
Dil peyniri veye kasar peyniri koyup 200Cº derece onceden isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirip sicak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul