Konu
:
Yufkada Lüfer Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufkada Lüfer Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkada Lüfer Tarifi
Yufkada Lüfer Tarifi
Malzemeler:
1 adet lüfer
2 yaprak
bakla
va yufkası (20 x 20 cm hazır alınır)
50 gr tereyağı
1 adet defneyaprağı
½ çay kaşığı Tuz
½ çay kaşığı Kara
biber
Hazırlanışı:
Temizlenmiş lüferin içene defne yaprağı konulur, tuz ve kara
biber
atılıp bekletilir
Baklava yufkası açılır, fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürülür
Bir kat yufka üzerine konur tekrar yağlanır
Hazırlanmış
bakla
va yufkası lüfer balığının baş ve kuyruk tarafı dışta kalacak şekilde sarılarak rulo yapılır
Önceden ısıtılmış fırında 175 derece 20
dakika
pişirilir
Sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul