Konu
:
Zerdaçal Ve Domatesli Çipura Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zerdaçal Ve Domatesli Çipura Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zerdaçal Ve Domatesli Çipura Tarifi
Zerdaçal Ve Domatesli Çipura Tarifi
Malzeme:
2 adet çipura
1 adet limon
2 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
5-6 adet arpacık soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 çay kaşığı Tozşeker
taze çekilmiş karabiber
Tuz
Sos için yapışmaz yüzeyli bir tavada 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ısıtın
Temizlenmiş arpacık soğanları ve kıyılmış sarımsakları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin
Domatesleri ve kalan limon dilimlerini tavaya ekledikten sonra üzerine zerdaçal serpin
Domatesler yumuşayıp sos haline gelmeye başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin
Üzerine tozşeker, tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın
Keskin bir bıçak yardımıyla balıkların köşelerindeki yarıklardan her iki tarafını da kesin
(Bu işlem balığın daha çabuk pişmesini sağlayacaktır
) Balıkların üzerine keskin bir bıçakla yarıklar açın
3 ya da 5 dilim limonu balıktaki yarıklara yerleştirin
Balıkların üzerine zeytinyağı sürüp biraz tuz serpin
Bir fırın tepsisine ya da ısıya dayanıklı bir fırın kabının içine yerleştirin
Balıkları 10-12 dakika kadar pişirin
Hazırlamış olduğunuz domatesli sosu fırında pişmekte olan balığın üzerine döküp 10 dakika daha pişirin
Balığı sosuyla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul