Yalnız Mesajı Göster

Bandırma Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bandırma Piliç Tarifi



4 adet ev yufkası

2 adet tavuk göğsü

1 kase tavuk suyu

1 çay bardağı ceviz

Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırınTavuk etlerini ufak parçalara ayırınYufkaları sekiz parçaya kesin Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarınMalzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün Teremyağını eritinTavuk suyunu kaynatınYufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizinÜzerlerine Teremyağ gezdirip dövülmüş ceviz içi serpinİkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayınEn üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirinKalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirinCeviz içi serpip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla