10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Firinda Uskumru Tarifi
FIRINDA USKUMRU TARİFİ
Malzemeler:
4 küçük uskumru balığı (temizlenip, derileri çıkarılmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 defne yaprağı
Yapılışı:
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız
Küçük bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca, soğanı ekleyip arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar kavurunuz Tavayı ateşten alıp, delikli kepçeyle soğanları kağıt peçete üstüne çıkarınız
Kalan 1 çorba kaşığı yağı bir tepsiye boşaltınız Uskumruları tepsiye dizip kavrulmuş soğan, limon suyu, tuz ve biberi üstlerine serpiştiriniz Defne yapraklarını ekleyip, tepsiyi fırına sürerek balıkları 45-50 dakika, çatalla bakılınca pul pul ayrılana kadar pişiriniz
Tepsiyi fırından alıp, balıkları ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz
|
|
|