Konu
:
Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi
Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi
Malzemeler:
400 gr kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış)
300 gr pirinç
150 gr tereyağı
1 adet kuzu gömlek yağı
1 adet orta boy ve ince doğranmış kuru soğan
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nane
300 gr et suyu
Hazırlanışı:
Gömlek yağı çukur bir tepsiye alınıp üzerine ılık su dökülerek yumuşaması için bekletilir
Tencerede tereyağı eritilir, ince doğranmış kuru soğan ilave edilip soğan pembeleşinceye kadar kavrulur
Kuşbaşı doğranmış ciğerler eklenir 2 – 3 dakika kavrulur
Islatılmış pirinç süzdürülür tencereye boşaltılır
Yaklaşık 10 – 12 dakika hepsi beraber kavrulur
Tuz, karabiber, nane ve et suyu katılır
İyice karıştırdıktan sonra ağır ateşte demlemeye bırakılır
Suyunu çekip demlendikten sonra soğumaya bırakılır
Islatılan gömlek yağı 20 cm çapında kesilir
Hazırlanan iç pilav gömlek yağının ortasına konulur, kenarlarından toparlanarak sarılır
Kenar tarafları alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirilir
170 derece fırında 15 dakika bekletilir
Kızardıktan sonra sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul