Konu
:
Kış Sebzeli Hindi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kış Sebzeli Hindi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kış Sebzeli Hindi Tarifi
Kış Sebzeli Hindi Tarifi
İçindekiler:
1 tabak Banvit Hindi Lokma Izgara
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
300 ml piliç suyu
3 çorba kaşığı domates püresi
1 adet büyük boy soğan (piyaz doğranmış)
1 diş sarmısak (dövülmüş)
1 adet yeşil sivribiber (ince kıyılmış)
250 gr mantar (ince dilimlenmiş)
250 gr havuç (ince halka doğranmış)
200 gr brüksel lahanası
150 gr bezelye (şoklu)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Etlerin üzerine un serpip, her taraflarını bulayın ve fazla unları hafifçe silkeleyin
Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın
Hızlı ateşte, her iki yüzleri altın sarısı renk alıncaya kadar 3er dak
pişirin
Tavadan alın ve sıcak tutun
Aynı tavayı terar ısıtın
Kalan un varsa serpin ve hafifçe karıştırarak 1 dak
ısıtın
Karıştırmaya devam ederek ve yavaş yavaş piliç suyu ve domates püresi akıtarak ekleyin
Orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın
Tavaya etleri yerleştirin
Soğan, sarmısak, yeşil sivribiber, mantar ve havuçları ekleyin
Tavaya kapak kapatın ve orta ateşte 10-15 dak
pişirin
Bürüksel lahanası ve bezelyeleri ilave edin
Tuz ve karabiber serpip, 10 dak
daha pişirin
Arzu ederseniz pilav ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul