Konu
:
Muselin Soslu Poşe Yumurta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muselin Soslu Poşe Yumurta Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muselin Soslu Poşe Yumurta Tarifi
MUSELIN SOSLU POŞE YUMURTA
Kaynar suya kırılarak pişirilmiş ve sertleşince delikli kepçe ile tabağa alınmış
yumurta
ların üstlerine muselin sos dökülerek hazırlanır
Muselin sos: Küçük bir kuşaneye; 2 adet
yumurta
sarısı, yarım kahve fincanı soğuk su ile 2 kahve kaşığı da tuz koyarak telle çalkalamak suretiyle bunları birbirine karıştırmalıdır
Sonra kuşaneyi, ateş üstünde ve içinde kaynar bir halde su bulunan diğer bir kabın içine oturtarak ortadan daha az ısıdaki ateşte, telle hızlıca çarpmak suretiyle
yumurta
nın hafifçe ısınmasını sağlamalı, sonra da buna
fındık
büyüklüğünde parçalara bölünmüş 100 - 150 gram tereyağı ya da margarini, ancak
biri
eridikten sonra diğerini katmak ve bir taraftan da durmadan hızlıca karıştırmak suretiyle
yumurta
lara yedirerek, karışımı mayonez haline getirmelidir
Önceden tel ile çırpılarak mayonez kıvamına getirilmiş 75 gram (1 kahve fincanı) çiğ
krema
ilâve etmek suğretiyle ateşten almalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul