Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Kebabı Osmanlı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Kebabı Osmanlı Tarifi



Tavşan Kebabı (Osmanlı)

Tavşan arzu ettiğiniz şekilde doğranır İki üç defa yıkadıktan sonra, kanının temizlenmesi için, üç dört saat suda bırakılır Şişlere geçirilip hafif ateşte çevrilirken, beş on diş sarmısak biraz tuz ile havanda dövülüp, iki fincan sirke ve iki fincan yağ ilave edilerek hafif ateşte iyice karıştırılır Bir kenarda bekletilir Kebabın suyu tamlamaya başlayınca, tavuk tüyü ile o sıvıdan ara sıra sürülür Kebap ateşten indirilip bir ayva çubuğu ile uzunlamasına vurularak dövülür Tekrar ateşe konur Bu birkaç defa tekrarlanır İstenilen şekilde pişince, sahana konur, artan yağ ve sirke üzerine dökülür Biraz daha ateşte pişirilir Yağ ve sirke çektirilir Sonra yenir Gayet latif olur

Alıntı Yaparak Cevapla