Konu
:
Tavşan Kebabı Osmanlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Kebabı Osmanlı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Kebabı Osmanlı Tarifi
Tavşan Kebabı (Osmanlı)
Tavşan arzu ettiğiniz şekilde doğranır
İki üç defa yıkadıktan sonra, kanının temizlenmesi için, üç dört saat suda bırakılır
Şişlere geçirilip hafif ateşte çevrilirken, beş on diş sarmısak biraz tuz ile havanda dövülüp, iki fincan sirke ve iki fincan yağ ilave edilerek hafif ateşte iyice karıştırılır
Bir kenarda bekletilir
Kebabın suyu tamlamaya başlayınca, tavuk tüyü ile o sıvıdan ara sıra sürülür
Kebap ateşten indirilip bir ayva çubuğu ile uzunlamasına vurularak dövülür
Tekrar ateşe konur
Bu birkaç defa tekrarlanır
İstenilen şekilde pişince, sahana konur, artan yağ ve sirke üzerine dökülür
Biraz daha ateşte pişirilir
Yağ ve sirke çektirilir
Sonra yenir
Gayet latif olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul