Konu
:
Bearnez Soslu Balik Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bearnez Soslu Balik Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bearnez Soslu Balik Tarifi
BEARNEZ SOSLU BALIK
750 gr
balık (Levrek, Kefal, Mercan gibi balıklardan biri),
1 adet
havuç
,
4 - 5 bardak su,
Tuz
2 - 3 tane kara
biber
,
Bearnez salçası
Hazırlanışı:
1 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız
2 Filetolara ayrılmış balıkları y
ayva
n bir kaba koyup muntazam diziniz
3 Üzerlerine suyu, ayıklanmış
soğan
ı,
kaz
ınmış havucu, iri iri
koyun
uz
4 Tuz ve
biber
atıp ağzını kapatın orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika haşlayınız
5 Haşlanan balıkları parçalamadan servis tabağına koyup yanlarına haşlanmış küçük
patates
koyun
uz
6 Bearnez sos hazırlayınız
7 Bearnez sosu salçalığa
koyun
uz
8 Balıkları sıcak olarak bearnez sosla servis yapınız
Not: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul