Yalnız Mesajı Göster

Bearnez Soslu Balik Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bearnez Soslu Balik Tarifi



BEARNEZ SOSLU BALIK

750 gr balık (Levrek, Kefal, Mercan gibi balıklardan biri),
1 adet havuç,
4 - 5 bardak su,
Tuz
2 - 3 tane karabiber,
Bearnez salçası

Hazırlanışı:
1 Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra filetolara ayırınız
2 Filetolara ayrılmış balıkları yayvan bir kaba koyup muntazam diziniz
3 Üzerlerine suyu, ayıklanmış soğanı, kazınmış havucu, iri iri koyunuz
4 Tuz ve biber atıp ağzını kapatın orta hararetli ateşte 15 - 20 dakika haşlayınız
5 Haşlanan balıkları parçalamadan servis tabağına koyup yanlarına haşlanmış küçük patateskoyunuz
6 Bearnez sos hazırlayınız
7 Bearnez sosu salçalığa koyunuz
8 Balıkları sıcak olarak bearnez sosla servis yapınız

Not: Balıklar filetolara ayrılmadan da kesilerek hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla