Konu
:
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Dalyan Köfte Tarifi
Tavuklu dalyan köfte tarifi
4-5 Kişilik
Malzemeler:
Soğan (1 adet orta boy)
Tavuk kıyması (350 gram)
Yumurta (1 adet sarısı)
Bayat ekmek içi (3-4 dilim)
Haşlanmış havuç (1 adet orta boy)
Haşlanmış bezelye (75 gram-1 bardak)
Haşlanmış patates (1 adet orta boy)
tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kimyon (1 tatlı kaşığı)
Sosu için: Tereyağı (1 çorba kaşığı)
Salça (2 çorba kaşığı)
Un (1 tatlı kaşığı)
Su (2 su bardağı soğuk)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (2 çay kaşığı)
Hazırlanısı
Kabukları önceden soyulmuş ve haşlanmış 1 adet havucu kalın ve uzun şeritler şeklinde dilimleyin
Önceden haşlanmış ve kabuğu soyulmuş 1 adet patatesi uzun şeritler şeklinde kesin
Boş bir kabın içine 350 gram tavuk kıymasını koyun üzerine önceden ufalanmış 3-4 dilim ekmek içini, 1 adet yumurta sarısını, 1 tatlı kaşığı kimyonu, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı karabiberi koyun
1 adet kabuğu soyulmuş soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin ve kıymalı karışımın üzerine ekleyin
Bu karışımı yaklaşık olarak 3-4 dakika boyunca elinizle hamur yoğurur gibi yoğurun
Yoğurduğunuz karışımı bir yağlı kağıdın üzerine alın ve tüm kağıdın üzerine yaklaşık 1 cm kalınlığında yayın
Kare formunda kağıdın üzerine yaydığınız kıymanın içine sırasıyla önce dilimlediğiniz havuçları sıra sıra dizin
Arkasından önceden dilimlediğiniz patatesleri de kıymanın üzerine havuçların arasına dizin ve aralarına önceden haşlanmış bezelyeleri dökün
Tüm malzemeleri dikkatli bir şekilde yerleştirdikten sonra kıymayı kağıttan ayırmadan kağıtla beraber rulo şeklinde içe doğru sarın
Kağıdın kenarlarını içe doğru kıvırın
Sardığınız ruloyu önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak 20-25 dakika pişirin
Bir tencerenin içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin
Üzerine 2 çorba kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı karabiber dökerek 2-3 dakika boyunca kavurun
Üzerine 1 tatlı kaşığı unu da ilave ederek 2-3 dakika sürekli çırparak kavurun
Üzerine 2 su bardağı soğuk su ilave ederek kaynamaya bırakın
Kaynayan sosunuzu ocaktan indirin
20-25 dakika boyunca pişirdiğiniz rulo köfteyi fırından alın ve üzerindeki yağlı kağıt tabakasını çıkartın
Rulo şeklindeki köfteyi 1 'er cm kalınlığında ince dilimleyerek bir fırın kabının içine dizin ve üzerine ocakta hazırladığınız sosu sıcak olarak dökün
Köftelerden bir tanesini servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sostan ilave edin, kenarlarını maydanozla süsleyin ve servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul