10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Bulgurlu Lahana Sarma Tarifi
Etli Bulgurlu Lahana Sarma Tarifi
Malzemeler:
200 gr yağsız dana kıyma
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bulgur
1 küçük boy lahana
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy domates
2 adet kuru soğan
1 avuç içi kadar maydanoz
Tuz, karabiber, nane,
kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Lahana yıkanıp, dış yaprakları atılır 2 parçaya bölüp suda 1 -2 dakika haşlanır ve suyu süzülüp bir kenara alınır Kıyma, ince kıyılmış soğan, pirinç, bulgur,salça, rendelenmiş domates, maydanoz, tuz, karabiber,nane ve az miktarda su eklenip karıştırılır Lahanalar sarılır Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edilip, kısık ateşte 1 saat pişirilip, isteğe bağlı olarak çırpılmış light yoğurt ilave edilerek servis edilir
|
|
|