Konu
:
Sebzeli Kuzu Güveci Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Kuzu Güveci Tarifi
10-28-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Kuzu Güveci Tarifi
1 kilo kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan (büyük)
1 adet havuç (büyük)
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet patlıcan
2-3 adet domates
7-8 diş sarımsak
Bir miktar tuz
Bir miktar baharat
Soğanları, patatesleri, sarımsakları ve domatesleri soyun, havuçları kazıyın
Kabak ve patlıcanları alacalı soyun
Soğanları, havuçları, patates, domatesleri, kabak ve patlıcanları doğrayın
Soğan ve havuçları çok az zeytinyağında hafifçe soteleyin
Soteledikten sonra güveç kabınızın tabanına yayın
Eti de hafifçe yağda çevirin
Soğan ve havuçların üzerine diğer sebzeleri aralarına sarımsak ve domates ekleyip baharatları serperek güveç kabına yayın
Etleri sebzelerin üzerine koyun
(Eğer normal güveçte yapıyorsanız eti en alta veya soğanın üzerine yerleştirip en üstüne yağ gezdirin, elektriklide yağa gerek olmuyor
Üstüne çarliston biber ile süsleyin
Güveç kabınızın üzerini kapatıp orta ayarda 6-8 saat pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul