Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Tavuk Şiş Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Tavuk Şiş Tarifi



Limonlu Tavuk Şiş

MALZEMESİ:
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı susam yağı
4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
1 adet limon suyu
2 kahve kaşığı limon tuzu
Yeterince tuz, biber

YAPILIŞI:
büyüklüğünde parçalara bölünüz Hazırladığınız bekletme suyuna, bu parçaları atınız Birkaç defa çevirerek karıştırınız Bir saat kadar bekletiniz 8-10 tanesini bir şişe geçirip, fırın veya kömür ateşi ızgarasında çevirerek kızartınız Üstleri hafif kızarınca (3-4 dakika civarında) ateşten çekip, üstüne Çukur bir kap içine, 2 çorba kaşığı susam yağı, 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı, 2 kahve kaşığı limon tuzu ve çok az tuz koyarak karıştırınız Tavuğu temizleyip, kemiklerini etlerinden ayırınız Elde ettiğiniz tavuk etlerini, cevizlimon suyu gezdirip, sade tavuk suyuna pilav eşliğinde sıcak sıcak ikram ediniz

NOT: "Limonlu tavuk şiş"i, kömür ateşinde yapacaksanız, ateşiniz alevli olmamalı, şişler ise ateşten 4-5 santim yukarıda durmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla