Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Orman Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Orman Kebabı Tarifi



Mantarlı Orman Kebabı Tarifi

800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

4 orta boy soğan (her biri 4'e bölünmüş)

3 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve iri kuşbaşı doğranmış)

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

3 su bardağı et suyu

250 gr mantar

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (mantarları sotelemek için)

1+1/2 tatlı kaşığı kekik

Bir tencerede, orta ateşte, tereyağı kızdırınız Etleri tencereye koyup, pembeleşene kadar ara sıra karıştırarak, sote ediniz Soğanları ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra, domates ve domates salçasını ekleyiniz Tenceredeki malzemeyi 20 dakika, kebabın dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak, malzeme bırakmış olduğu suyu tekrar çekene kadar pişiriniz Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika daha pişiriniz

Bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında mantarları sote ediniz

Et tenceresinin kapağını açarak sotelediğiniz mantarları ekleyiniz Tencerenin kapağını kapatıp, 30-40 dakika pişiriniz Kekiği ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız

Orman kebabınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla