Konu
:
Kırma Tavuk Kebabı Osmanlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kırma Tavuk Kebabı Osmanlı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırma Tavuk Kebabı Osmanlı Tarifi
Kırma Tavuk Kebabı (Osmanlı)
Bu meşhur kebap sarayda sadece padişah için pişirilirdi
Her aşçı bu kebabı yapamaz
Yapmasını bilen bir iki aşçı vardır
ortasından yarılır
Bütün kemikleri çıkarılır
Keskin bir bıçakla, kıyma doğrar gibi yapılıp, birbirinden ayırmadan kesilir
Yeteri kadar tuz, tarçın, Önce tavuk temizlenir
Temizlendikten sonra 24 saat bekletilir
Her tavukbiber ve bir fincan soğan suyu koyup, bir saat kadar bekletilir
Sonra düzgünce şişe geçirilip, önce gayet hafif ateşte devamlı çevrilip, tavuk tüyü ile pişinceye kadar taze tereyağ sürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul