Konu
:
Salçalı Şişkebap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Salçalı Şişkebap Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salçalı Şişkebap Tarifi
Salçalı Şişkebap
MALZEMESİ:
1 kg
dana antrikot
1-2 adet yeşil sivri biber
12-15 adet arpacık soğanı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz, kekik, defne yaprağı
Salçası için:
6-7 adet domates
2-3 adet soğan
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Yeterince tuz, biber
YAPILIŞI:
Önce salçayı hazırlayınız
Domatesleri kaynar suda 10 dakika haşlayın
Kabukları ve çekirdeklerini çıkarın
Zeytinyağında ince ince doğradığınız soğanları ve sarımsakları biraz sarartınız
İçine haşladığınız domatesleri doğrayıp 20 dakika pişiriniz
Sirkeyi tuzu, biberi ilave edip mangalın yanında ılık bekletiniz
Şişlik doğrattığınız etleri kızgın zeytinyağında 5 dakika çeviriniz
Arpacık soğanları ikiye bölünüz
Sivri biberleri temizleyip üçe bölünüz
Hafif kızarttığınız etleri şişe dizip, aralarına soğan ve biberleri yerleştiriniz
Mangal da çevirerek kızartınız
Hazırladığınız sos eşliğinde sıcak sıcak ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul