Konu
:
Hamsi Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Tavası Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Tavası Tarifi
Hamsi Tavası Tarifi
500 gr hamsi balığı (temizlenmiş ve yıkanıp kurulanmış)
60 gr (1 2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 su bardağı kızartma yağı
Büyük bir tabakta un, tuz
karabiber ve maydanozu iyice karıştırınız
Hamsileri bu karışıma iyice bulayarak fazla unlarını silkeleyip bir kenara bırakınız
Büyük bir tavaya kızartma yağını koyup orta ateşte 50 saniye, içine atılan bayat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız
Bir avuç dolusu hamsi alıp yağs atarak 2-3 dakika, renkleri hafif kahverengi olana kadar kızartınız
(Balıklar birbirlerine yapışırlarsa tavayı ara sıra yavaş yavaş sallayınız)
Kepçeyle balıkları çıkarıp kağıt peçete üstünde fazla yağlarını süzdürerek öteki balıklar kızarana kadar sıcak tutunuz
Bütün balıklar kızarınca ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip servis ediniz
Not: Hamsi tavayı kızarmış patates ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul