Konu
:
Mangal Püfü Dikkat Edilecek Hususlar
Yalnız Mesajı Göster
Mangal Püfü Dikkat Edilecek Hususlar
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mangal Püfü Dikkat Edilecek Hususlar
Mangalın Püf Noktaları
Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için, iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın
Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı tat katabilir
Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir
Mangal yaparken etten akan yağlar, kor halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye sebep olur
Bu da eti yakar
Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir
İster fırında olsun ister mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur
Ama fırın ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur
Bu işin de altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su doldurmanız yeterli
Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul