Konu
:
Kuzu Haşlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Haşlama Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Haşlama Tarifi
KUZU HAŞLAMA
1000 grum
kuzu
eti
15 adet arpacık
soğan
ı ya da 2 orta baş
soğan
400 gram sarı
patates
(4 orta)
200 gram
havuç
(3 orta)
100 gram
kereviz
(1 orta)
10 bardak su
Tuz
1 Bir tencereye; kol veya kürek tarafından kemikli olarak
yumurta
büyüklüğünde parçalara doğranmış 1000 gram
kuzu
eti, üstleri
kaz
ınmış meyilli kesilmiş 3 orta
havuç
, soyulmuş, yarım ay şeklinde kesilmiş 1
kereviz
, 15 adet arpacık
soğan
ı ya da sekize bölünmüş 2 orta
soğan
, 10 bardak su ile, yarım çorba kaşığı da tuz koyarak tencereyi ateşe oturtmalı, suyun ısınmasiyle üstünde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ortadan daha az kuvvetteki ateşte 2 saat kadar haşlamaya bırakmalıdır
2 Sonra tencereye; kabukları soyulmuş ve yarım parmak kalınlığında yarım daire şeklinde kesilmiş 3 orta baş sarı
patates
ilâve ederek tekrar tencerenin kapağını kapatmalı ve etler pişip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı yarım saattan üç çeyrek saat arasında haşlamalı ve tabağa alarak servis yapmalıdır
Not: Aynı şekilde
koyun
eti de haşlanabilir; Haşlama
süt
kuzu
sundan yapıldığında tencereye 7,
koyun
etinden yapıldığında da 8 bardak su koyarak haşlamak gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul