Konu
:
Tencere Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tencere Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Tencere Kebabı Tarifi
Tencere Kebabı Tarifi
Malzemeler
1 kg
kuzu kuşbaşı
2-3 baş kuru soğan
3-4 patates
2-3 kaşık sıvı yağ
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Kuşbaşı doğranmış et, küçük doğranmış soğan ve yağ bir tencereye konur
Orta hararetli ateşte etler suyunu çekene kadar kavurma işlemi yapılır
Üzerine salça da konulup, birkaç kez daha çevrilir
Kabuğu soyulmuş domates de küçük doğranmak suretiyle yemeye ilave edilir
Etlerin üzerine çıkacak kadar su ilave edilip, pişirme işlemine devam edilir
Patatesler kuşbaşı doğranı, hafifçe kızartılır
Yemek ocaktan alınmadan 15 dakika kadar önce patatesler ilave edilir
Yemek piştiğinde küçük kıyılmış maydanoz serpiştirilip, servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul