10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Sebzeli Köfte Tarifi
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 dilim ekmek
1 su bardağı un
10 adet taze fasulye
2 adet patates, 2 adet kabak
1 adet havuç
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Kıymaya, ufaladığımız ekmek içini, yeterince tuz ve karabiberi katıp, iyice yoğuralım
Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp, unlayarak kızgın sıvıyağda kızartalım
Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra, parmak ucu büyüklüğünde doğrayalım
1 çay bardağı sıvıyağda sırasıyla havucu, taze fasulyeyi, kabak ve patatesi kavuralım
1 su bardağı sıcak suda ezdiğimiz salçayı da tencereye ilave edelim
Yeterince tuz ve karabiber katıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim
Porsiyonluk güveçlere önce kızarttığımız köftelerden 6-7 tane koyup, üzerine de yeterince sebzelerden koyalım
En üste halka halka doğradığımız domates dilimi koyup, yemeğin suyundan da yeterince üzerine gezdirerek fırınlayalım
Domatesler kızarınca fırından çıkarıp, 5-10 dakika demlendirdikten sonra, servis yapalım
|
|
|