Yalnız Mesajı Göster

Acı Soslu Hindi Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Soslu Hindi Budu Tarifi



Acı Soslu Hindi Budu Tarifi

4 hindi budu (haşlanmış)

4 tatlı kaşığı hardal

1 çorba kaşığı domates salçası

1 kahve kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı pul kırmızı biber

2 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş)

Hardal, salça, karabiber, tuz ve pul kırmızı biberi yayvan bir tabakta karıştırınız

Küçük, keskin bir bıçakla butların iki yanlarını düzgünleştirip, bir fırça ile erimiş yağı üstlerine sürünüz Butları hardal karışımına yatırıp, arasıra döndürerek 30 dakika bekletiniz

Önce ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız

Butları marinaddan alıp ızgara tepsisine yerleştirerek 10 dakika, her yanları gevrek ve nar gibi olana kadar pişiriniz

Izgaradan alıp servis ediniz

Not: Acı soslu hindi budu için göğüs yada kanatlar da kullanılabilir Acı soslu hindi budunu, domates salatası ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla