Yalnız Mesajı Göster

Garnitürlü Dil Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garnitürlü Dil Tarifi



Garnitürlü Dil

1 Adet sığır dili
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet patates
1 Adet iri havuç
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı un
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Su bardağı konserve bezelye

# Sığır dili düdüklüye konur, üzerine bir kaç parçaya bölünmüş, soğan, havuç, tuz, karabiber konur
# Üzerine 3 su bardağı su konur, kaynama noktasına geldikten sonra 45 dakika kaynatılır
# Dil sıcakken derisi soyulur, serçe parmağı kalınlığında dilimlenir, yanına soğan, havuç, patates konur
# Un, sıvıyağ, 1 su bardağı dil suyu, 1 çay kaşığı tuz küçük bir tencerede karıştırarak kaynatılır
# Dilimlenmiş dilin üzerine sıcak olarak gezdirilir
# Etrafına bezelye konur Sıcak olarak servis yapılır
Not: Sakatatların düdüklü tencerede pişirilmesi, zaman ve enerji tasarrufu bakımından tavsiye edilir

Alıntı Yaparak Cevapla