Konu
:
Üzüm Soslu Kaz Ciğeri Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Üzüm Soslu Kaz Ciğeri Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üzüm Soslu Kaz Ciğeri Tarifi
Üzüm Soslu Kaz Ciğeri Tarifi
Malzeme:
1 kg kaz ciğeri
3 adet yeşil elma
50 gram tarçın
50 gram elma sirkesi
50 gram Teremyağ
10 gram bal
250 gram roka
Sosu İçin :
1 kg üzüm
250 gram toz şeker
100 gram balzamik sirke
Üzüm sos için üzümleri yıkayıp ayıklayın ve geniş bir tencereye alın
Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin
Üzümler iyice dağılıncaya kadar haşlayıp süzün ve sos tenceresine alın
Tozşeker ve balsamik sirkeyi ekleyip koyu bir kıvam elde edinceye kadar bir taşım kaynatın
Elmaları yıkayıp soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın
Elmaların kararmaması için limonlu suda 10 dakika kadar bekletin
Teflon bir tavada Teremyağı eriterek elmaları yumuşayıncaya kadar soteleyin
Sirke ve tarçını ekleyip birkaç dakika daha soteleyin
Ocaktan alıp bal ile tatlandırın
Kaz ciğerlerini ince dilimleyip ayrı bir tavada yağsız olarak (kaz ciğerinin yeterince kendi yağı vardır) her iki tarafını kızartın
Elmalı karışımı servis tabağına aktarın
Üzerine kendi yağıyla kızarttığınız kaz ciğeri, jülyen kesilmiş elmalar ve taze roka yaprakları ile süsleyip sıcak veya ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul