Konu
:
Lahanalı Pazılı Bulgur Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Lahanalı Pazılı Bulgur Kavurması
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahanalı Pazılı Bulgur Kavurması
Lahanalı Pazılı Bulgur Kavurması
Malzeme
- 3
yemek
kaşığı Sana Zeytinyağlı margarin
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 300 g beyaz lahana
- 1 demet
pazı
- 3 diş
sarımsak
- 100 g kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet sivri
biber
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul
biber
- tuz ve kara
biber
Hazırlanışı
1
Bulguru ayıkladıktan sonra süzgecin içinde soğuk suyun altında kepeği gidene kadar yıkayın
2
Pazıyı ve beyaz lahanayı ayıklayıp ince ince kıyın
3
Sarımsakları ve sivri
biber
leri ayıklayıp ayrı ayrı kıyın
4
Y
ayva
n bir tencerede Sana Zeytinyağlı margarini kızdırıp içine kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun
5
Kıyma kavrulunca içine kıyılmış lahanayı ekleyip karıştırın
6
Lahanalar sönmeye başlayınca içine kıyılmış
pazı
yı ilave edip kavurmaya devam edin
7
Daha sonra içine kıyılmış sivri
biber
leri ve
sarımsak
ları ekleyip pişirmeye devam edin
En son olarak içine salçayı, yıkanmış bulguru, kırmızı pul
biber
i, tuz ve kara
biber
i ilave edip karıştırın
Suyunu koyduktan sonra karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp hiç açmadan bulgur suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin
(Aynı bulgur pilavı gibi)
8
Lahanalı
pazı
lı bulgur kavurmasını
servis
tabağına alıp sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul