Konu
:
Zeytinli Tavuk Oturtması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Tavuk Oturtması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Tavuk Oturtması Tarifi
Zeytinli Tavuk Oturtması
MALZEMESİ:
1 adet tavuk
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
3 baş soğan
2 diş sarmisak
100 gr
siyah zeytin
6 adet tuzlu sardalye balığı
Yeterince tuz, biber, nane
YAPILIŞI:
Önce tavuğu iyice temizleyiniz
Arzunuza göre parçalara bölünüz
Bir tencerede yağı kızdırıp tavukları az bir şey kızartınız
Kızaran tavukları bir kenarda bekletiniz
Aynı yağın içinde yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşti-riniz
Bir çay bardağı su ve sulandırılmış salça ilave edip, kızarttığınız tavukları bu salçayla pişirmeye başlayınız
Öte yandan tuzlu sardalye balığının kılçıklarını temizleyip, ince kıyılmış nane ve dövülmüş sarmısakla ezerek karıştırınız
İnce kabuklu siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarıp, yaptığınız ezmeyle birlikte tavukların içinde piştiği salçaya katınız
Suyu azsa biraz ilave ediniz
Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar hafif ateşte tıkırdatarak pişiriniz
Yemeğin salçası, bozadan az sulu kıvama gelip, etler yumuşayınca, tencereyi ateşten indirip, üzerine nane serperek sıcak sıcak ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul