Yalnız Mesajı Göster

Biber Turşulu Ve Arpacık Soğanlı Kılıç Yahni Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biber Turşulu Ve Arpacık Soğanlı Kılıç Yahni Tarifi



Biber Turşulu Ve Arpacık Soğanlı Kılıç Yahni Tarifi

600 g kılıç balığı
50 g biber turşusu
50 g arpacık soğanı
1 defneyaprağı
50 g kalamata zeytin
çeyrek demet maydanoz
tuz
karabiber
1 su bardağı balık suyu
10 çeri domates
yarım fincan zeytinyağı

Kılıç balıklarını bir santimetre kalınlığında halkalar halinde kesin Tuz ve biber atalım Zeytinyağında arpacık soğanı iki-üç dakikasoteleyin Biber turşusu, çekirdeği alınmış kalamata zeytin ve ikiye kesilmiş çeri domatesleri katarak sotelemeye iki-üç dakika daha devam edin
Balık suyuna defne yaprağı koyarak pişirin Balıkları ve maydanoz yapraklarını ilave edip, kapağı kapalı olarak beş dakika pişirin Sıcak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla