Konu
:
Kaklı Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaklı Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaklı Tavuk Tarifi
Kaklı Tavuk Tarifi
Malzemeler
6 adet
tavuk
baget
2 adet kuru
soğan
1 adet köz
biber
2 diş
sarımsak
5-6 adet kuru
kayısı
5-6 adet kuru
erik
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul
biber
2 çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapımı
Erik ve
kayısı
ılık suda yumuşayana kadar bekletilir
Tavaya yağ konur, ısınınca ince kıyılmış
soğan
ve
sarımsak
atılır, pembeleştirlir
Sonra bagetler katılır
Sıcak
su
dökülür
15-20 dakika kapaklı olarak pişirilir
Tuz, kekik, pul
biber
serpilir
Başka bir tavaya ufak doğranmış
erik
ve
kayısı
konur
Üzerine tavuğun pişme suyu ve ufak doğranmış
biber
atılır
Biber rengini bırakana kadar pişirilir
Sonra bu karışım bagetlerin üzerine konur, karıştırılır ve servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul