Yalnız Mesajı Göster

Kiymali Karnabahar Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiymali Karnabahar Tarifi



KIYMALI KARNABAHAR TARİFİ

Malzemeler:

1 Karnabahar, orta büyüklükte
Yarım limon suyu
250 gr kıyma
3 Çorba kaşığı sadeyağı
1 Soğan rendesi
tuz, biber
1 Çorba kaşığı domates salçası

Yapılışı:

Karnabahar bütün olarak tuzlu ve limonlu suda haşlanır, suyu süzülür, parçalara ayrılır, bir küçük tepsiye dizilir Soğan yağda hafif kavrulur Kıyma, tuz, biber ilâve edilir ve suda eritilmiş domates salçası ile biraz pişirilir Karnabaharın üzerine dökülür, hafif ateşte 20 dakika daha bırakılır Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla