Konu
:
Böbrek İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Böbrek İzgara Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böbrek İzgara Tarifi
Böbrek Izgara Tarifi
Malzemesi:
12 koyun böbreği,
1 çorba kaşığı kekik,
tuz
Hazırlanışı:
Enine doğru ortalarından kesilmiş, çok temiz ve bol su ile yıkanmış fakat birbirinden ayrılmamış koyun böbreklerini iyice açarak ızgaraya yerleştirin
Sonra ızgarayı harlı, odun kömürü ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere yerleştirin
Böbreklerin bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle 5-6 dakika pişirin
Böbrekler pişince ılık bir tabağa alın ve üstlerine 2 tatlı kaşığı tuz ile 1 çorba kaşığı kekik ilâve edin ve servis yapın
Not: Böbreklerin üstlerinde fazla yağ olduğu için ateşi parlatır
Bunun için böbrekleri ateşe oturtmadan önce ateşe bir kaç tutam tuz serpin ve mümkün olduğu kadar yağlı taraflarından pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul