Yalnız Mesajı Göster

Böbrek İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böbrek İzgara Tarifi



Böbrek Izgara Tarifi

Malzemesi:
12 koyun böbreği,
1 çorba kaşığı kekik,
tuz

Hazırlanışı:
Enine doğru ortalarından kesilmiş, çok temiz ve bol su ile yıkanmış fakat birbirinden ayrılmamış koyun böbreklerini iyice açarak ızgaraya yerleştirin Sonra ızgarayı harlı, odun kömürü ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere yerleştirin Böbreklerin bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle 5-6 dakika pişirin Böbrekler pişince ılık bir tabağa alın ve üstlerine 2 tatlı kaşığı tuz ile 1 çorba kaşığı kekik ilâve edin ve servis yapın

Not: Böbreklerin üstlerinde fazla yağ olduğu için ateşi parlatır Bunun için böbrekleri ateşe oturtmadan önce ateşe bir kaç tutam tuz serpin ve mümkün olduğu kadar yağlı taraflarından pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla