Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Sotesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Sotesi Tarifi



Ciğer Sotesi Tarifi 3

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 koyun ciğeri,
2 baş soğan,
orta irilikte 2 domates,
250 gram sivri biber,
1 çorba kaşığı margarin yağı,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapımı: Bir kuşaneye margarin yağıyla zeytinyağını koyup kabı ateşe oturtmalı Yağ ısınınca, kıyarcasıha ince doğranmış soğanları içine atmalı ve tahta bir kaşıkla karıştırarak rengi dönünceye kadar kavurmalı
Bu işler olurken ciğeri şerit şeklinde küçük parçalara doğrayıp bol suda yıkamalı ve suyunu süzmeli Soğanın rengi dönünce ciğeri içine atmalı ve suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak kavurmalı Ciğer suyunu çekince, kabukları soyulduktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçafara doğranmış domatesle ince ve yuvarlak bir şekilde doğranmış biberi katmalı Yeteri kadar sıcak su da döktükten sonra soteyi pişirmeli Ciğeri ateşten indirmeden bir dakika önce tuzuyla karabiberini serpmeli ve bir taşım daha kaynattıktan sonra kuşaneyi ateşten alıp servis tabağına boşaltıp sıcak sıcak servis yapmalı
Bazı kimseler servisten önce yemeğin üstüne bir fincan kadar kıyılmış maydanoz da serperler
Ciğer sote koyun ciğerinden yapıldığı gibi isteyenler bunu süt danası veya sığır ciğerinden de yapabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla