Konu
:
Sac Kavurması Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sac Kavurması Nasıl Yapılır
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sac Kavurması Nasıl Yapılır
Sac Kavurması Nasıl Yapılır
Öncelikle Malzemeleri:
4-5 sivribiber
750 gram kuşbaşı et (dana veya koyun but eti tercih edilir)
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (60 gram) 2 orta boy soğan
tuz, karabiber, kekik
2 orta boy domates
Sac Kavurmanın tarifi:
Etin terbiyesi için: Soğanları rendeleyerek tel süzgeç yardımıyla suyunu çıkarıp posasını atalım
Soğan suyunu bir kaba ahp içine sıvı yağı, defne yapraklarını ve kekiği ekleyerek karıştıralım
İçine etleri ekleyip kanştırarak buzdolabında 5-6 saat bekletelim
Sacın çukur kısmına veya teflon tavaya tereyağını alıp eritelim
Etleri ekleyip ara sıra kanştırarak 5 dakika kavuralım
Ateşi iyice kısarak etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edelim
Piyaz doğranmış soğanları ekleyip 3-5 dakika daha kavuralım
Doğranmış sivribiberleri, kuşbaşı iriliğinde doğranmış domatesleri, tuzu ve baharatları da ilave edip etler iyice yumuşayana kadar arada bir karıştırıp kavuralım
Kebabı lavaş ekmeği veya pide ile servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul