Konu
:
Karışık Ciğer Sote Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Ciğer Sote Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Ciğer Sote Tarifi
Karışık Ciğer Sote Tarifi
Muhtelif sote için, komple bir takım ciğer almalıdır
Sinirlerini kesip ayırmalı
Akını, karasını ve yüreğini kuşbaşı doğramalı
Bir kevgirde tatlı sudan geçirip süzülmesine bırakmalıdır
Bu esnada, birkaç baş soğanı da ince doğramalı
İçine iki kaşık kadar nebatî veya diğer sade yağlardan koyduğunuz tencereyi, harlı ateşe oturtunuz
Karışık ciğerleri içine atınız
Tuz ve biberini de ekiniz
Baharat konması da mizaç ve keyfe tâbidir
Ciğerleri karıştırmağa ve kızartmağa başlayınız
Ciğerler kızarma belirtisi gösterince, et suyunuz varsa, tercihan, yoksa tencereyi yarısına yakın tatlı su ile doldurunuz
Bu defa ocakta, orta ateşte pişmeğe bırakınız
Suyunu çekip kıvama gelince, tencereyi indirip tabaklara koyunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul