Konu
:
Hollanda Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hollanda Yahnisi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hollanda Yahnisi Tarifi
Hollanda Yahnisi Tarif
i
1 kg kemiksiz dana eti (tek parça halinde)
1 litre su (5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
6 büyük havuç (kabukları kazınmış ve doğranmış)
2 orta boy soğan (irice doğranmış)
1 kg patates (kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş)
1 çay kaşığı karabiber
Eti büyük bir tencereye koyup su ve tuzu ekleyerek orta ateşte kaynatınız
Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısarak 3 saat pişiriniz
Sonra, havuç ve soğanları katıp, tencerenin ağzı açık olarak 30 dakika, hafif ateşte pişiriniz
Patates ve biberi ekleyip 30-40 dakika daha, ete keskin bir bıçak rahatça batırılır hale gelinceye kadar pişiriniz
Sivri uçlu iki kaşıkla eti tencereden çıkarıp bir kenarda sıcak tutunuz
Sebzeleri süzgeçten süzüp bir tencereye aktarınız
Bir tahta kaşığın tersi ile sebzeleri ezip püre yapınız
Püreyi önceden ısıtılmış servis tabağının ortasına yerleştiriniz
Keskin bir bıçakla eti kalın dilimler halinde keserek, pürenin çevresine dizip servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul