Yalnız Mesajı Göster

Hollanda Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Yahnisi Tarifi



Hollanda Yahnisi Tarifi

1 kg kemiksiz dana eti (tek parça halinde)
1 litre su (5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
6 büyük havuç (kabukları kazınmış ve doğranmış)
2 orta boy soğan (irice doğranmış)
1 kg patates (kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş)
1 çay kaşığı karabiber

Eti büyük bir tencereye koyup su ve tuzu ekleyerek orta ateşte kaynatınız Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısarak 3 saat pişiriniz
Sonra, havuç ve soğanları katıp, tencerenin ağzı açık olarak 30 dakika, hafif ateşte pişiriniz Patates ve biberi ekleyip 30-40 dakika daha, ete keskin bir bıçak rahatça batırılır hale gelinceye kadar pişiriniz Sivri uçlu iki kaşıkla eti tencereden çıkarıp bir kenarda sıcak tutunuz
Sebzeleri süzgeçten süzüp bir tencereye aktarınız Bir tahta kaşığın tersi ile sebzeleri ezip püre yapınız
Püreyi önceden ısıtılmış servis tabağının ortasına yerleştiriniz
Keskin bir bıçakla eti kalın dilimler halinde keserek, pürenin çevresine dizip servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla