Konu
:
Tiritli Paça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tiritli Paça Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tiritli Paça Tarifi
Tiritli Paça Tarifi
10 adet paça
2 adet limon
5 diş sarmısak
1 kaşık zeytinyağı
1 adet francala
5 kaşık sadeyağ
2 kaşık margarin
3 kaşık un
6 adet yumurta
Paçalar ayıklanıp, tütsülenir, kıl keseleri çıkarıldıktan sonra, bol suda haşlanır
Francala ortadan ikiye, o da ince uzun dilimlere uzun dilimler de ortadan ikiye ayrılır
Bu dilimler sadeyağla bir tavada iyice kızarana kadar kavrulur
Bir tepsiye oturtulur ve üzerine yağı ayrılmış bol paça suyu dökülür
Hafif ateşte şişene kadar pişirilir
Bir tepsiye yerleştirilen her dilimin üzerine bir paça oturtarak ısıtmaya devam edilir
Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ konur
Fıstık ve pirinçler, tuz ilâve edilip hepsi kavrulur
Bir ölçü pirince, 2 ölçü su; içine yumurtalar girilir,yağı alınmış paça suyu katılır
Koyulaşmaya yüz tutunca, ateşten indirilir ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul