Konu
:
Tavuklu Tas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Tas Kebabı
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Tas Kebabı
Tavuklu Tas Kebabı
Malzeme
- 500 g
tavuk
kalçadan kuşbaşı
- 3 yk Sana yağı
- 2 adet kuru
soğan
- 10 adet
mantar
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 diş
sarımsak
- 2 su bardağı
tavuk
suyu
- 2 adet sivri
biber
- Tuz ve kara
biber
Hazırlanışı
1
Tavuk kalçaları kuşbaşı halinde doğrayın
2
Kuru
soğan
ları yemeklik doğrayın
3
Mantarların saplarını çıkarıp dörde bölün
4
Sarımsakları ayıklayıp, kıyın
5
Sivri
biber
lerin tohumlarını çıkarıp, halka halka kıyın
6
Y
ayva
n bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine kuşbaşı
tavuk
kalçalarını ilave edip
tavuk
etleri renk alıncaya kadar kavurun
7
Tavuk etleri kavrulunca içine yemeklik doğradığınız kuru
soğan
ları ilave edip
soğan
lar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar renk alınca içine doğranmış sivri
biber
leri ve kıyılmış
sarımsak
ları ilave edip pişirmeye devam edin
8
Daha sonra kekiği ve doğranmış
mantar
ları ekleyip,
mantar
lar bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurun
9
Mantarlar suyunu çekince salçayı ilave edip, salçanın kokusu çıkıncaya kadar pişirmeye devam edin
10
En son olarak yemeğe tuz ve kara
biber
i ve
tavuk
suyunu ekleyip, bir taşım pişirin
Servis
tabağına alıp, sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul