Yalnız Mesajı Göster

Fellah Köftesi (Şanlıurfa) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fellah Köftesi (Şanlıurfa) Tarifi



Fellah Köftesi (Şanlıurfa) Tarifi

2 su bardağı ince köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı limonun suyu
1 tutam tuz

Sosu için;
1 yemek kaşığı nar ekşisi
4 adet domates, rendelenmiş
3 diş dövülmüş sarımsak
1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
kırmızı biber
karabiber
¼ demet maydanoz, ince doğranmış
nane
tuz

Verilen miktardaki ince bulguru derin bir kaba koyarak üzerine 2 su bardağı sıcak suyu döküp,kapağını kapatın ve demlenmesi kabarması için bekleyinBulgur kabardıktan sonra domates salçasını ilave ederek iyice yoğurun(15 dakika) Daha sonra sırası ile unu, kimyonu da ilave edin ve azar azar su ilave ederek katı bir hamur elde edinBu hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın ve üzerlerine başparmağınız ile hafifçe bastırın
Büyük bir tencereye su koyup kaynatınİçerisine tuzu ve limon suyunu katın Su kaynamaya başlayınca köfteleri bu suda 15-20 dakika kadar pişirin
Köfteler suda pişerken sizde sosunu hazırlayınBunun için bir tavaya yağı koyunBu yağda sırası ile domates salçasını, domates rendesini ve sarımsakları pişirin Pişmeye başlayınca nar ekşisini ekleyin ve biraz daha pişirip ocağın altını kapatın Tuzunu, biberini, kırmızıbiberi ve naneyi ekleyip karıştırın Köfteler pişince fazla suyunu süzüp bir servis tabağına alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz sos ile kıyılmış maydanoz yapraklarını dökerek dilerseniz yoğurt ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla