10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Dana Yahnisi Tarifi
Mantarlı Dana Yahnisi Tarifi
600 gr kontrfile (dana)
2 çorba kaşığı un
3 baş soğan (mümkünse iri ve beyaz)
3 çorba kaşığı katıyağ
100 gr çiftlik mantarı
1 kahve fincanı limon suyu
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
1 kahve fincanı süt
1 çay bardağı yoğurt
Yeterince tuz, karabiber
Eti, 1 5 santim eninde, 7-8 santrm uzunluğunda ince ince dikkatli bir şekilde kesiniz
Yağını, sinirlerini alıp, et parçalarını una bulayınız Unu iyice yedirmek için karıştırınız
Soğanları bütün olarak halka halka doğrayıp yağda karıştırarak nar gibi kızartınız
İçine una buladığınız et parçalarını atıp bir süre tahta kaşıkla karıştırarak kavurunuz
Mantarları üçe dörde bölüp ekleyiniz Tuzunu, biberini, salçasını, limon suyunu ve hindistan cevizi rendesini ilave ediniz
Sütü, yoğurdu, et suyunu katıp etler yumuşayıncaya kadar orta hararetli ateşte pişiriniz Sıcak sıcak ev halkına ikram ediniz
|
|
|